יום שני, 26 במרץ 2012
יום ראשון, 25 במרץ 2012
יום שבת, 24 במרץ 2012
האם באמת הפנסיה התעסוקתית תשמור לנו על רמת החיים?
הכלי המרכזי לשמירת רמת החיים שלנו בזיקנה הוא הפנסיה התעסוקתית. בעוד שקצבאות הזיקנה והשלמת ההכנסה אמורים למנוע מאיתנו עוני, הרי שהם מספקים רמת בסיסית ומינימאלית ביותר של הכנסה. אם אנחנו רוצים לשמור על רמת החיים - ואיננו בעלי הון ורכוש רב - הרי שהאמצעי החשוב ביותר הוא הפנסיה התעסוקתית אותה אנחנו צוברים במהלך שנות העבודה הרבות. השאלה היא האם באמת קרנות הפנסיה, במיוחד אלה המכונות קרנות הפנסיה ה"חדשות" (שנפתחו אחרי שנת 1995) המבוססת על שיטה של "שיטת הממוצעים" (לא השכר האחרון אלא השכר הממוצע לאורך שנות העבודה), ועל בסיס של DC (כלומר על בסיס ההפרשות בפועל ולא על בסיס זכויות מוגדרות), יכולה אכן להבטיח לנו את רמת החיים לאחר צאתנו לפנסיה. להלן כתבה המתארת כיצד בפועל ככל הניראה יש פער גדול בין הציפיות שלנו ובין מה שקרנות הפנסיה החדשות ישלמו לנו בפועל:
ועוד על הפנסיה של קיבוצניקים מזדקנים
סוגיית זכויותיהם של קיבוצניקים מזדקנים לקבלת פנסיה ראויה כבר זכתה להתייחסות בבלוג זה. המציאות היא שבקיבוצים רבים, במיוחד אלה המכונים "מתחדשים" סובלים זקנים רבים לרמת פנסיה נמוכה ביותר, ללא שום קשר לתרומתם ההיסטורית להתפתחות הקיבוץ שבה הם חיים. למעשה, במקרים רבים, הזקנים משלמים את מחיר ההפרטה, וזוכים להתבונן כיצד הצעירים נהנים מרמת הכנסה גבוהה ביותר, בעוד שהם נאלצים להתקיים מרמת פנסיה בסיסית ביותר. יתר מכך, קיבוצים רבים אינם עומדים בתנאי המינימום הנדרשים על פי התקנות או מוצאים דרכים כיצד בפועל לשחוק זכויותיהם של חברי הקיבוץ הזקנים.
להלן כתבה המתארת באופן חלקי את המציאות בתחום זה כיום:
יום שבת, 17 במרץ 2012
3.5 מיליארד שקלים של חסרי ישע מנוהלים על ידי אפוטרופוסים ללא פיקוח - משפט ופלילים - הארץ
סוגיית העדר הפיקוח ההולם על אפוטרופסים בכלל, ואפוטרופסים על זקנים חסרי ישע בפרט, זכתה להתייחסות פעמים רבות בדוחות מבקר המדינה. בפועל, הנושא עדיין פרוץ למדי, והמדינה טרם נקטה פעולות של ממש להילחם או להתמודד עם הצורך בפיקוח יעיל ומקצועי לשם הגנה על הקבוצה החלשה ביותר של הזקנים. מאמר תחקיר אודות הכשלים העיקריים בנושא פורסם ביום שישי בעיתון הארץ, ולהלן הקישור למאמר:
יום שישי, 9 במרץ 2012
האידך גיסא של עבודה בזיקנה
כמי שתומך באופן נלהב בזכותם של זקנים להמשיך ולעבוד בזיקנתם, ראוי להכיר בביקורות וההתנגדויות למגמה זו. להלן מאמר בנדון המשקף ומבטא חלק מהחששות או ההתנגדויות למגמה זו. ראוי בהקשר זה אבל לזכור כל הזמן את ההבדל בין "החופש לעבוד" במשמעות של התנגדות לביטול גיל פרישה ומתן אפשרות למי שרוצה להמשיך לעבוד - להמשיך לעבוד, ובין "הזכות לפנסיה ולביטחון סוציאלי בזיקנה" במובן של מתן אפשרות כלכלית לכל מי שאינו מעוניין ו/או יכול להמשיך לעבוד בזיקנתו, את האפשרות לצאת לגמלאות בצורה מכובדת. קריאה מהנה:
יום חמישי, 8 במרץ 2012
הכתבים והעורכים מדירים זקנים מדי יום ביומו :: ICE.co.il
כתבה מרתקת על הקושי לפרוץ את מחסום הגילנות בתקשורת בכל הנוגע לסיקור העיתונאי והתקשורתי אודות זקנים והתפתחות המידע והידע במדעי הזיקנה:
הכתבים והעורכים מדירים זקנים מדי יום ביומו :: ICE.co.il
הירשם ל-
רשומות (Atom)